Älä ota pikalainaa – Opi mun virheistä

Se on tavallaan vähän harmi, että niin monet asiat olen joutunut opettelemaan ihan kantapään kautta. Tiedän ihmisiä jotka on niin saakutin hyviä oppimaan toisten virheistä, mutta itse tunnun enemmän olemaan sellainen, että kaikki virheet pitää itse tehdä ennen kuin niistä oikein oppii mitään. No sentään yleensä kun kerran on jotakin kämmännyt, niin sen jälkeen sitä on aika hyvin osannut väistää ja vältellä. Tiedän nimittäin myös ihmisiä, jotka tekee samoja virheitä toisensa perään. Ja se on pahaa katsottavaa.

ota pikalaina
Lainat ovat niin houkuttelevia, että niiden seurauksia on monesti vaikea mieltää.

Ehkä isoimpia virheistä mitä tein tapahtui aika junnunna, kun 18 vuotiaana nostin ekaa kertaa ja onneksi myös ainakin tähän mennessä viimeistä kertaa netistä pikalainan. Jos joku nyt on niin kuplassa että ei tiedä mikä on pikalaina, niin tässä hyvä yhteenveto pikalainoista. Ne on siis jotakuinkin lainoja, joita saa netistä haettua ja jotka pitää maksaa takaisin aika nopeasti. Ja yleensä ne on myös aika kalliita. Esim. tässä hieman listaa jossa näkee noita hintoja.

No silloin kun itse nostin 18v pikalainaa, niin silloin noita oli tarjolla tosi paljon. Just kurkkasin nopee noita 18-vuotiaiden pikalainoja, niin noita on onneksi tarjolla nykyään paljon vähemmän kuin silloin kun itse olin ton ikäinen. Silloin noita sai oikeastaan lähes joka paikasta, ja tarjolla oli lainaa paljon enemmän just nuorille.

Minä ja pikalaina

No miksikö minä sellaisen pikavipin sitten otin, kun kyllä tiesin että niistä ei kovin hyvää yleensä seuraa? No syynä oli ihan yksi muija, se perinteinen miesten houkutus ja tuho. Varsinkin kun ikää on just se 18v.

Seukkasin tuolloin yhden Annin kanssa, ja se pyysi mua tulemaan sen kanssa matkalle Roomaan. Olin just hankkinut uuden, joskin siis oikeasti käytetyn auton, joten rahaa mulla ei ollut oikein mitään ylimääräiseen. Mutta halusin matkalle ton mun ihastuksen kanssa, joten sen sijaan että olisin sanonut ei, niin nostin pikalainan enkä kertonut siitä kenellekkään.

No siis matka oli ihan loistava ja sitä en oikein silleensä kadu, mutta sitten kun palasi arkeen ja odotti että kohta tulee se lasku siitä lainasta, niin se ei ollut ihan niin hohdokasta. Onneksi nyt sentään osasin siihen varautua, että ne rahat oli kädessä kun laina piti maksaa takaisin. Mutta siis ton matkan takia elin noin puolitoista kuukautta kuin köyhinkin opiskelija, ja söin vaan kaikkein halvinta safkaa enkä käynyt oikein missään kun piti säästää rahaa.

Oliko tuo pikalaina oikeasti sen väärti? No ei oikein, koska se takaisinamaksu oli aika tuskanen prosessi. Onneksi se on takanapäin, eikä ollut sellainen idiootti joka olisi jättänyt sen maksamatta. Se olisi ollut paljon isompi ongelma kuin tää pikku köyhänä hetken eläminen.

No ainakaan en sen jälkeen oo ottanut lainoja netistä tai muualtakaan huvitteluun tai nautintoon. Että tavallaan opin tän opin oikeastaan aika helpolla. Voisi nimittäin käydä paljon pahemminkin. Toi laina oli nimittäin tosi kallis, ja sen maksaminen takaisin ei käynyt kyllä helposti.

Never again, say I! Ja toivottavasti tekään että lukijat näitä vippejä ota. Joskus nimittäin houkuttaa, mutta ei se ole sen arvoista sitten jälkikäteen. Tiedän kokemuksesta tämän!

Olli

Leave a Reply

Your email address will not be published.