Silmälasit netistä? Kyllä vaan

Kuten tästä blogin nimestä ja teemasta voi ehkä päätellä, niin mulle on aina tärkeää ollut se, että kehityn ja opin uusia asioita. Sen takia en olekkaan ollut niitä tyyppejä, jotka ei uskalla kokeilla uusia asioita, vaikka ne voi joskus mennä ihan pieleen. Oonkin kokeillut paljon asioita aina ekana mun kavereista, ja tää silmälasien tilaus netistä oli kanssa yksi sellainen jonka tein nyt alkuviikosta.

Kavereiden kanssa kun joskus ohimennen puhuttu silmälaseista, niin ei kukaan niitä on netistä tilannut. Pari on sanonut ihan suoraan, ettei uskalla niin tehdä, kun mitäs jo menee mitat tai joku juttu ihan pieleen. Helpompi antaa optikon hoitaa noi, ja samalla ottaa se riski tosta. Kuitenkin kuten tää sivusto kertoo, niin on aika monta syytä miksi hankkia silmälasit netistä.

Niinpä mäkin halusin tota kokeilla, ja päätin tilata omat silmälasit netistä. Etsin hieman parempia ohjeita siihen kuin mitä tuolta sivustolta löytyi, ja päädyin nopeasti Silmälasioppaan sivuille, jossa oli tosi kattava ohje noiden lasien ostoon netistä.

Opas toisessa kädessä, ja silmälasimääräys toisessa suunnistin sitte nettikauppojen maailmaan ja katsoin, pystynkö tilaamaan ne netistä.

Silmälasien tilaus netistä

silmälasit netistä

Ois hienoa tehdä tästä sellainen tosi dramaattinen ja syvällien tarina siitä, kuinka koin vaikeuksia ja viisaudella ja kestävyydellä selätin ne sitten lopulta. Kuitenkin se olisi täyttä valetta, sillä noiden lasien tilaaminen oli tosi helppoa. Siis paljon helpompaa kuin olisin voinut kuvitella.

Kyllä, noita mittoja on aika monta, mutta tosta määräyksestä löysin suoraan kaikki mitat ja arvot mitä tarvitsin. Sen lisäksi monet noista tilattavista silmälaseista oli vielä mitattu ja tehty siten, että kun mulla oli vanhat silmälasit käytössä, niin pystyin niistä tarkistamaan parit mitat. Sitten tiesin minkäkokoinen mun edellinet lasit oli, ja sitten ei tarvinnut edes epäröidä noiden kanssa.

Siis rehellisesti mulla meni tossa tilauksessa varmaan noin tunti, ja sekin vain sen takia kun piti varmistaa pari asiaa. Olin varannut tohon kuitenkin paljon enemmän aikaa, mutta toi meni tosi helposti ja nopeasti kun alkuun pääsin. Ja nytten jos tilaisin laseja, niin saisin sen suunnilleen yhtä nopeasti kun jos tilais jotain ihan tavallista, kuten vaikka kirjaa.

Että tää on taas ilmeisesti yksi näitä juttuja, jossa pelätään enemmän kuin olisi tarve. Ei ollut vaikeaa, kävi nopeasti ja ihan turhaa porukat, minä mukaanlukien sitä jännitti niin paljon.

Ja jos syita kaipaat miksi tilata silmälasit netistä, niin säästin noin 50 € mun Ray-Ban silmälaseista, vain sen takia että tilasin netistä. Ei huono tuntiliksa!

Olli

Leave a Reply

Your email address will not be published.