Syksy tulee!!

Syksy on täällä ja rakastan sitä. Oikeasti r a k a s t a n . Sateen ropinaa, lätäköitä, ruskoa, inspiraatiotulvaa… Syksy on minun kauteni. Syyspukeutujana olen aika tavanomainen, eli rakastan silloin pukeutua punaisen ja ruskean sävyihin. Tosin tykkään myös piristää muuten synkkää syysvaatekertaa jollain räikellä yksityiskohdalla, esimerkiksi kirkkaanpinkillä suosikkikynsilakallani.

Jonkinlaiset nilkkurit tai ihan suoranaiset maiharit olisi aivan parasta ottaa pian käyttöön. Itse olen kuitenkin ollut uskollinen perinteiselle mustavalkoisille tennareilleni, ne vain ovat parhaat olivat ne sitten litimärät tai eivät. Toisaalta tämäkin saattaa olla snadisti laatukysymys.

Parasta syyspukeutumisessa (ja pukeutumisessa ylipäätään) ovat mielestäni asusteet. Niillä voi koristella kuinka tylsän asun tahansa. Syksy ja talvi on niiden suhteen siinä mielessä parasta aikaa, että kuvioihin tulevat vahvemmin pipot, hanskat ja huivit. Olen huono käyttämään lapasia tai sormikkaita koska tahdon pitää sormeni ‘vapaina’, siksi olen aina ollut suuri kynsikkäiden ystävä.

Pipoissa pidän eniten suloisista tupsupipoista, tosin viime talvena ymmärsin viimen myös karvapipon ihmeellisyyden. Nehän olivat joskus tuossa hiljattain muodissa ja omistin itsekkin sellaisen mutten tohtinut pistää päähän kun koin näyttäväni tyhmältä. Viime talvena kuitenkin urhoollisesti pistin eräänä kirpeänä miinuspäivänä pipon päähäni ja huomasin miten uskomattoman lämmin sen sisällä on olla. Niinpä sekin kuuluu nyt ehdottomasti suosikkeihini. Omistamani karvapipo on harmaa, tahtoisin täksi talveksi samanlaisen ruskeana.

Mites tuo vaatetus sitten muuten? No, niin. Vaatekaappiani minulla tuskin on varaa kauheasti laajentaa, mutta valintamieltymykseni pyörivät varmasti lähinnä punetavien ja ruskeiden värisävyjen lomassa. Tuollainen punasävyinen ruutuflanellipaita on ollut hankintahaaveena jo muutaman vuoden ajan, mutta jotenkin sellaista ei löydy vaatekaapista vieläkään. Tajusin myös järkytyksekseni tuossa loppukesästä, ettei vaatekaapistani löydy yhtäkään farkkukankaista yläosaa, mekkoja tosin kyllä ja yksi farkkutakkikin. Hankintalistalta löytyy siis myös yksi farkkuliivi, josko myös farkkupaita olisi kiva. Sellainen, jonka saisi sidottua edestä.

Eli siis, rakas Joulupukki, jos teet duunia jo syksyllä niin voisitko kävästä täällä etukäteen?

Olli

Leave a Reply

Your email address will not be published.